Wie zijn wij?

Sneltests dragen bij aan volksgezondheid

Massaal testen kan ons redden uit de coronacrisis. Alleen dan kunnen we enigszins terug naar het ‘oude normaal’. Daarom is het voor Fammedics belangrijk dat we het testbeleid in ons land vergroten en daarmee bijdragen aan de volksgezondheid. Dit kan door het inzetten van sneltests die een uitslag geven binnen 15 minuten.

Afspraak maken

Zorgverleners gespecialiseerd
in het testen van Covid-19

Als bemiddelaar voor medische zorgverlening zijn wij volledig gericht op het testen van Covid-19. Wij zijn gespecialiseerd in het kwalificeren en flexibel inzetten van gediplomeerde en gemotiveerde verpleegkundigen bij het testen op het corona virus door heel Nederland.

Ons zorgpersoneel werkt onder supervisie van dr. A. Faloun geregistreerd onder BIG-nummer 09913425901 en AGB-code 01101142

Contact opnemen

Onze testlocaties

Veelgestelde vragen

Wij gebruiken de Abbott Panbio COVID-19 Antigeen sneltests. Deze zijn goedgekeurd door de Nederlandse overheid. Echter, geen enkele test geeft op dit moment 100% zekerheid. Wij raden daarom te allen tijde aan om een PCR test af te nemen.

Middels een antigeentest wordt er aangetoond of er antigenen van SARS-CoV-2 in neus- en keelslijm aanwezig zijn. Stukjes van het virus die een afweerreactie kunnen opwekken in het lichaam (meestal zijn dit eiwitten) worden antigenen genoemd. De test geeft in korte tijd een uitslag; meestal binnen een kwartier na een neusuitstrijk.

De test worden afgenomen op een van onze testlocaties. Ook kunnen onze zorgprofessionals uw medewerkers op werklocatie testen.

De tests worden afgenomen door onze gediplomeerde zorgprofessionals. Zij houden zich ook streng aan de door de overheid bepaalde hygiënevoorschriften en coronamaatregelen. Uw veiligheid en die van onze zorgprofessionals staan te allen tijde voorop.

Een positieve uitslag betekent dat u bent besmet met het coronavirus. Bij een positieve uitslag raden wij u aan om direct contact op te nemen met uw huisarts. Een negatieve uitslag houdt in dat er op het moment van afname geen virusdeeltjes bij u zijn aangetroffen. Een negatieve test sluit echter niet 100% uit dat iemand wel besmet is. Bij klachten dient u altijd contact op te nemen met uw huisarts.

De antigeentest is minder gevoelig dan de PCR-test. Dat betekent dat iemand die nog maar weinig virus bij zich draagt en waarschijnlijk (nog) niet (of niet meer) besmettelijk is, met een antigeentest een negatieve testuitslag kan krijgen, terwijl hij/zij wel COVID-19 kan hebben.