Snel en betrouwbaar
testen op corona

Tests gevalideerd door het RIVM
Reiscertificaat in 15 minuten
Afspraak maken

Snel weten of u besmet bent met COVID-19?

Bent u onlangs in contact geweest met een positief getest persoon? Dan is het raadzaam om uzelf 5 á 6 dagen na contact te laten testen. U kunt terecht bij één van onze testlocaties. U weet dan binnen 15 minuten of u wel of niet besmet bent met het coronavirus.

Maak afspraak
Antigeen Test

Antigeen Sneltest + Reiscertificaat

€49,95

€35,-

  • Uitslag en reisdocument in 15 minuten
  • Reiscertificaat in het Engels + QR-code
  • RIVM gevalideerd
  • Inclusief reiscertificaat
  • Onder toezicht van BIG geregistreerd arts
Afspraak maken

Wanneer moet ik me laten testen?

Direct na het ontstaan van lichte klachten kunt u uzelf laten testen. Zo voorkomt u eventuele verspreiding van het virus.

Na contact met een positief getest persoon. Heeft u het idee dat u onlangs in contact bent geweest met een positief getest persoon maar heeft u geen klachten? De periode tussen het moment dat u besmet raakt en dat u klachten krijgt wordt ‘incubatietijd’ genoemd. Daarom is het raadzaam om uzelf 5 á 6 dagen na contact te laten testen. Dan is het virus namelijk pas goed detecteerbaar.

LET OP! Bij ernstige klachten raden wij te allen tijde aan om zo snel mogelijk te bellen naar uw huisarts of de huisartsenpost.

Afspraak maken

Hoe werkt het?

Plan online uw afspraak

Kies een beschikbare datum en tijdstip en reserveer uw plek voor een sneltest onder supervisie van een arts.

Kom naar onze testlocatie

U kunt 7 dagen per week vanaf 09:00 uur terecht in onze teststraat. Onze testlocaties bevinden zich in Den Haag en Rijswijk.

Testuitslag in 15 minuten

Na het afnemen van de test ontvangt u binnen 15 minuten de uitslag via de e-mail.

Over de coronatest

De antigeensneltest is een test die de aanwezigheid van bepaalde viruseiwitten van het nieuwe coronavirus aantoont in neusslijm. De test geeft na het inzetten ervan na een kwartier een uitslag.

Wij gebruiken de sneltest van fabrikant Roche. Deze tests meten de aanwezigheid van eiwitten die op het oppervlakte van het virus zitten; antigenen. De sneltest is qua testprincipe meer te vergelijken met een zwangerschapstest. De afgenomen wattenstok gaat in een extractiebuis met buffer-vloeistof, wat vervolgens wordt gedruppelt op een testcassette. Hierop is al na een kwartier de uitslag te zien.

Afspraak maken

COVID-19 reiscertificaat
voor reizigers

Wilt u naar het buitenland reizen en heeft u een reisverklaring nodig met een negatief COVID-19 uitslag? Afhankelijk van uw reisbestemming bieden wij twee soorten reiscertificaten:

PCR-reiscertificaat

Uitslag dezelfde dag uiterlijk 23:59. De PCR-reisverklaring is tot 72 uur geldig. Wij attenderen u erop dat u zelf verantwoordelijk bent voor het controleren welke reisverklaring uw land van bestemming accepteert.

Sneltest-reiscertificaat

Met onze antigeensneltest heeft u binnen 15 minuten de uitslag tevens ontvangt u op dezelfde dag een negatieve reisverklaring. Ondertekend door onze arts Dr. A. Faloun. Wilt u weten welke reisverklaring uw land van bestemming accepteert? Bekijk dan de website www.nederlandwereldwijd.nl

Afspraak maken

Fammedics.nl werkt samen met

Klantbeoordelingen

Sandra van Bruggen

Duidelijke uitleg aan de telefoon over de PCR test. Vriendelijk geholpen op locatie. Stonden met z'n drieën na ong 15 min weer buiten. Dezelfde dag s'avonds om 20.00uur al de uitslag en de reiscertificaten binnen. De andere dag op reis. Zijn goedkoop in vergelijking met andere aanbieders.

Frédérique van der Veen

Vanochtend test gedaan. Had een afspraak om 8.30 uur maar werd om 8.25 al geholpen. Hele vriendelijke man die goed alles ging uitleggen en ook aftellen tijdens de test zelf. Test was in keel en neus. Kreeg om 18.30 uur al de uitslag met reisverklaring. Beetje prijzig maar wel fijn om snel te uitslag te hebben.

Segah Alkan

Snel en proffesioneel geholpen. Telefonisch werd ik keurig te woord gestaan. Afspraak in de avond gemaakt en de volgende ochtend ben ik getest. Diezelfde avond nog een PCR Internationale reiscertificaat ontvangen

Online afspraak maken

Maak online een afpsraak en kom langs onze testlocaties in Den Haag en Rijswijk.

Afspraak maken

Veelgestelde vragen

De PCR test neemt het genetisch materiaal dat bij u is afgenomen uit keel en neus, en vermenigvuldigt het d.m.v. Polymerase Chain Reaction (PCR). Na vermenigvuldiging is uw genetisch materiaal klaar om geanalyseerd te worden voor aanwezigheid van het coronavirus.

Een sneltest is een antigeen test. Wij nemen neusslijm van u af, en dit slijm wordt direct getest op de aanwezigheid van coronavirus antigenen. Als er wel coronavirus antigenen in het slijm aanwezig zijn, dan binden die zich aan de antilichamen op de test zelf, wat zorgt voor een rood lijntje op de test (positief). Is deze er niet, bent u volgens de sneltest niet besmettelijk (negatief). Is een sneltest betrouwbaar?

De CE-gekeurde testen die tevens goedgekeurd zijn door het RIVM zijn betrouwbaar. Bij Fammedics gebruiken wij een sneltest van Roche met de eerdergenoemde keurmerken en goedkeuringen. Deze test heeft een sensitiviteit van 96,52% en een specificiteit van 99,68%.

De tests worden afgenomen door onze gediplomeerde zorgprofessionals. Zij houden zich ook streng aan de door de overheid bepaalde hygiënevoorschriften en coronamaatregelen. Uw veiligheid en die van onze zorgprofessionals staan te allen tijde voorop.

Aangezien dit van dag tot dag kan veranderen afhankelijk van de bestemming, raden wij u aan om dit zelf, kort voordat u een test boekt op te zoeken via de overheidswebsite www.nederlandwereldwijd.nl

Sommige landen eisen de uitgebreide (RT) PCR test, en bij sommige landen volstaat een (antigeen) sneltest. Check op de website www.nederlandwereldwijd.nl wat voor test u nodig heeft, kort voordat u een test boekt.

Ja, onze PCR test is een RT-PCR test. RT staat voor Reverse Transcription, en wordt gebruikt om enkelstrengs (RNA) materiaal naar dubbelstrengs materiaal om te zetten, wat nodig is voor de PCR test.

Ons reisdocument is geschreven in het Engels, de meest universeel geaccepteerde taal voor reisdocumenten.

Het resultaat van alles tests ontvangt u via de e-mail. Voor de PCR test: deze ontvangt u nog dezelfde dag, uiterlijk 23:59 ’s avonds. Voor de sneltest: het resultaat van de test ontvangt u een kwartier na afname, het reisdocument doorgaans binnen half uur.

Op ons certificaat staat alles vermeld dat u nodig heeft, namelijk het type test, het tijdstip van afname, uw namen, uw geboortedatum en documentnummer, handtekening van onze arts en registratie van het laboratorium.

Wij zijn verplicht om positieve testuitslagen te melden aan de GGD. Zo houden we een goede kijk op de coronacijfers en houden we iedereen zo veilig mogelijk.

Dit hangt af van uw land van bestemming en de leeftijd van uw kind. Zorg dat u voor het boeken van de test weet vanaf welke leeftijd uw kind getest moet worden. Wij testen kinderen van alle leeftijden.

Afspraken wijzigen kan via e-mail: info@fammedics.nl . Vermeld graag uw naam, kenmerk (nummer) en tijd en datum van uw huidige afspraak. Vermeld ook wat uw nieuwe gewenste testdatum is en rond welk tijdstip u deze graag wil boeken.

24 uur voor uw afspraak kunt u uw afspraak kosteloos wijizigen. Stuur ons gerust een email betreffende een omboeking naar info@fammedics.nl

24 uur voor uw afspraak kunt u uw afspraak 'on hold' zetten of omboeken. Mocht u toch willen annuleren is dit 24 uur voor uw afspraak nog mogelijk. Fammedics brengt dan €5 aan transactiekosten in rekening. Stuur een email naar info@fammedics.nl met uw naam, kenmerk (nummer), en datum en tijd van uw afspraak, en geef aan dat u uw afspraak wil annuleren.

Dit verschilt erg per persoon, maar het blijft een onaangenaam gevoel. Tip van de tester: blijf zo goed mogelijk stil zitten, dan kan de tester u zo soepel en zo prettig mogelijk testen.

U kan telefonisch of via de email een klacht indienen. Zie onze pagina ‘contact’.

Doorgaans krijgt u na 3 werkdagen geld teruggestort op uw rekening.

Laat uzelf testen als u: - Klachten heeft die bij het coronavirus horen - In aanraking bent gekomen met iemand die positief is getest op het coronavirus - Een melding hebt gekregen via de CoronaMelder app - Als je Nederland verlaat (reizen)

Bij Fammedics werkt personeel met ervaring in de zorg of met eerdere ervaring als corona tester. Ons personeel wordt zorgvuldig opgeleid en onze handelingen en procedures zijn geverifieerd door een geregistreerd arts.

Ons zorgpersoneel werkt onder supervisie van dr. A. Faloun geregistreerd onder BIG-nummer 09913425901 en AGB-code 01101142

Contactgegevens

  • info@fammedics.nl
  • KvK 77654595
© 2023 Fammedics.nl Alle rechten voorbehouden
payment icons